Als je maar doorgaat…

Ik sprak laatst iemand over een burn-out in de omgeving. Er zijn er zoveel die erin terecht komen. Ik vroeg en hoe zit het met jou? Jij gaat ook altijd maar door. Die persoon zei: ‘Als ik stop stort ik in…’

En toen moest ik denken aan dat oude Volkswagenbusje dat we eens hadden. Voor de liefhebber; een T3 Dehler. Hij was zo leuk, maar er was altijd wat mee. We brachten hem naar een specialist en hij keek vol verbazing naar de motor. Hier was van alles aan gesleuteld wat niet bij die motor hoorde. Hij zou hem fixen. Maar dat duurde en duurde en uiteindelijk kwamen we erachter dat deze specialist plots in de gevangenis zat. Hij had meer liefde voor het geld dan voor de motor van ons busje. We haalden het busje naar huis. Dat wil zeggen, we wilden dat maar het beestje wilde niet starten. De ANWB moest eraan te pas komen om hem op gang te brengen.

Vervolgens gingen we langs het tankstation om de banden op spanning te brengen en opnieuw kwam de ANWB om hem weer op te starten. We beseften dat we in één keer naar huis moesten, of nog beter, naar een garage zodat hij echt gemaakt kon worden. Deze bus reed als hij bleef rijden. Stopte je hem en deed je de motor uit, dan kreeg je hem niet meer aan de gang. Reed hij goed? Niet echt. Hij hield in, vergat soms brandstof in te spuiten, bokte en na wat schouderklopjes ging die weer.

Zo kan het ook gaan als je tegen een burn-out aan zit. Je gaat maar door, want als je stopt dan ben je bang dat je niks meer kan. Je moét door. Je hebt het gevoel dat niemand anders jouw plaats in kan nemen. Maar wat is er echt nodig? Een betrouwbare specialist die samen met jou kijkt wat er werkelijk in je motor hoort en wat vervangen mag worden. Betrouwbaar, want anders kom je nog niet op gang en heb je steeds een drijver nodig op je op te jagen. 

Ja, dan sta je even stil. Dan moeten er dingen schoongemaakt worden. Maar als het klaar is, dan stappen de mensen graag bij je in want jij rijdt zo lekker. En jij geniet ervan om te toeren over de wegen. Je staat soms stil om te tanken, je banden op te blazen en je olie bij te vullen. Soms moet die olie zelfs helemaal vervangen worden en dat kost iets meer tijd maar is o zo nodig. Doe je het, dan kunnen jij en anderen meer van je genieten. En die Specialist doet dat met liefde. Het is Zijn vak!

Ons busje is uiteindelijk verkocht aan een liefhebber die hem helemaal heeft opgeknapt en vertroeteld. Wat heeft jouw motor nodig op dit moment? Nieuwe onderdelen, olie of is je tank gewoon leeg? We kunnen er samen naar kijken mét die betrouwbare Specialist.