Over mij

Ik ben Coby Roorda-Stoorvogel, geboren in Brabant en opgegroeid in Zuid-Holland. Sinds 1998 woon ik in Zeeland. Ik ben getrouwd met Frank en heb vijf kinderen.

Van huis uit ben ik kraamverzorgende. Dit vak is in de loop van de jaren erg veranderd. Van veel werk in het huishouden naar uren op de rand van het bed zitten en luisteren. Ik begeleid veel ouders in het ontvangen van hun kindje. Ik geef advies en bemoedig. Dat stukje heeft mijn hart: kijken, luisteren en aanvoelen wat je nodig hebt.

Na mijn doop in 2016 begon God me meer te leiden. Dat was vreemd en tegelijk verassend voor me: letterlijk naar Hem luisteren en Hem gehoorzamen. Er kwamen mensen op mijn pad om naar te luisteren en om samen een poosje mee op te lopen. Ik merkte dat híer mijn werkelijke passie lag: mensen helpen zien hoe ze bedoeld zijn toen hun ouders hen ontvingen.

Je ouders ontvangen je, doen hun best je zoveel mogelijk liefde te geven en te leren en er gaat ook een heleboel mis. Je maakt dingen mee. Misschien trauma’s waar je niks mee kan. Zo groeide ook ik op als één-na-oudste van zes. Ik had liefhebbende ouders die net als jij en ik issues hebben.  

Ook ik had heling nodig en vond die in de armen van Jezus. Hij liet mij zien dat ‘goed’ goed genoeg is. Hij vulde de tekorten aan. Het is belangrijk te weten dat Hij in liefde naar me kijkt. Wat ik ook doe of nalaat. Ik heb zelf mogen ervaren dat op deze manier de Heelmeester aan het werk is. Hij kwam tot in de uithoeken van mijn hart en liet Zijn licht daar schijnen Zo mag ik tot bloei komen en ervaar ik nu hoe het is om echt vrij te zijn.  

Bijbels coachen is het vak van liefhebben en dat is wat ik graag doe. Luisteren en kijken naar de ander met de ogen van Jezus. Het is werkelijk zoals het in de Bijbel staat: Jezus koopt je vrij en dan mag de Heilige Geest je vernieuwen. Hij vernieuwt je leven en gedachten. Je mag leren wandelen in die vrijheid. Dat gaat stukje bij beetje. Zoals je een tuin opschoont. Beter één klus goed aanpakken dan overal een beetje rommelen. Mijn levenstuin en jouw levenstuin. Ik zie ernaar uit om je te helpen jouw tuin op te schonen.